Met ouders

Leg de lat niet te hoog

Leg de lat niet te hoog
Illustratie: OlafdeGroot.nl

We zijn minder gefocust, en dat is heel normaal volgens ‘productiviteitscoaches’ en psychologen over de hele wereld. Realiseer je dat deze periode ook kansen biedt om te genieten van extra tijd met elkaar. 

Druk om productief te zijn

Veel ouders ervaren in deze tijd druk om productief te zijn, al is het maar door de (zogenaamde) extra tijd die we hebben. Of het nu gaat om productiviteit in je werk, of in de ondersteuning van je kind(eren). Er wordt van alle kanten een beroep op je gedaan: door familie, kinderen, werkgever. Het is dan volkomen begrijpelijk dat werk blijft liggen en dat je moeite hebt met focus.

Emoties

Angst, verdriet en boosheid kunnen leiden tot ruzies of spanning. Een kort lontje kan de rust en harmonie verstoren in gezinnen. Dit kan afleiden van de dingen die moeten gebeuren, of het nu werk is of het huishouden. Je productiviteit gaat omlaag, je presteert minder goed dan je zou willen. 

Hart onder de riem

Leg de lat niet te hoog, geniet van de tijd samen, en accepteer dat iedereen misschien wel 20 tot 30 procent minder productief is.

Terug