Met ouders

Tips voor contact met school

Hoe leid je de communicatie met school in goede banen? In principe gelden hiervoor natuurlijk de normale uitgangspunten die ook zonder de coronacrisis zouden gelden. Maar de nieuwe situatie stelt ook nieuwe eisen, en plaatst ons voor nieuwe uitdagingen.

De genoemde tips en adviezen zijn vooral bedoeld voor de communicatie tussen jou en de school. We zullen ook aandacht besteden aan de communicatie tussen je kind en school, en tussen ouders onderling:

Opmerking vooraf: er zijn grote verschillen tussen scholen (en leraren), in de manier waarop ze communiceren. Vaak is de communicatie helder, regelmatig en uitgebreid – zoals je dat van school kunt verwachten – maar soms gaat het wat stroever.

De tips kwamen mede tot stand na overleg met de organisatie Ouders & Onderwijs. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd bij hen terecht.

Adviespunt Ouders & Onderwijs

Medewerkers van het adviespunt van Ouders & Onderwijs zijn er voor alle vragen van ouders en geven persoonlijk advies. Bijvoorbeeld wanneer het contact met school moeizaam verloopt. Het adviespunt van Ouders & Onderwijs is te bereiken op werkdagen van 9:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:00 uur op 088-6050101 of via vraag@oudersenonderwijs.nl.

Terug